W-Care behaalt VCA**-certificaat

Prev Next

Veilig en gezond werken, met aandacht voor het milieu en de medemens, is het credo van alle bedrijven in de Willemen Groep. Daarom zijn we trots dat we kunnen meedelen dat nu ook ons onderhoudsbedrijf W-Care VCA** gecertificeerd is.

VCA staat voor VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) Checklist Aannemers. Maar VCA is meer dan een checklist alleen. Het is een compleet programma waarmee dienstverlenende bedrijven structureel en objectief worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem. Terwijl VCA* zich beperkt tot het beheer van de VGM-aspecten op de werkplek, gaat VCA** nog verder door op de VGM-structuur (beleid, organisatie VGM, verbetering) waarbij eventueel een beroep wordt gedaan op onderaannemers.

Jan Buelens, manager W-Care: “Het certificaat toont aan dat, wanneer u met W-Care samenwerkt, de nodige preventiemaatregelen in acht worden genomen om de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van alle betrokken partijen (opdrachtgever, eigen medewerkers en onderaannemers) te vrijwaren. Het attest werd afgeleverd na een succesvolle doorlichting van ons bedrijf en betekent een belangrijke stap in ons groeiproces.”

Heel wat bedrijven in de Willemen Groep beschikken over een VCA**- of zelfs een VCA-Petrochemie-certificaat. Bovendien genoten al onze bouwvakkers en projectleiders respectievelijk een basisopleiding en een vol VCA-opleiding. Sinds 2019 delen al onze algemene aannemingsbedrijven een gemeenschappelijk Kwaliteit, Veiligheid & Milieumanagementsysteem. De hercertificering van zowel de VCA** als de ISO 9001 en ISO 14001 werden zo al succesvol afgerond.

W-Care werd in 2016 in de schoot van de Willemen Groep opgericht en is gespecialiseerd in het bouwkundig en technisch onderhoud van gebouwen.
 

6 May, 2020 - 12:30

WILLEMEN GROEP hecht veel belang aan een goede service en klanttevredenheid. Daarom kunnen onze klanten beroep doen op W-CARE.