Willemen behaalt vijfde jaar op rij Voka Charter Duurzaam Ondernemen

Prev Next

Duurzaam ondernemen is één van de speerpunten in ons beleid. Daarom zijn we trots om te mogen meedelen dat we woensdag opnieuw het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) in ontvangst mochten nemen. Het is al het vijfde jaar op rij dat die eer ons te beurt valt.

In 2017 ondertekenden we als één van de eerste Belgische bedrijven het SDG-charter van de Verenigde Naties. “Als één van de grootste familiale bouwgroepen in België vinden we het onze plicht om bij te dragen aan een duurzame en kwalitatieve samenleving en wereld. Daarom koppelen we de ambitieuze doelstellingen van de VN aan concrete uitdagingen voor de bouwsector”, legt CEO Tom Willemen uit.

Die inspanningen worden sindsdien elk jaar opnieuw geëvalueerd door Voka en woensdag dus ook beloond met het vijfde VCDO op evenveel jaar tijd. In oktober 2020 mochten we daar als één van de eerste 100 bedrijven in België zelfs het UNITAR-certificaat ‘SDG Pioneer’ aan toevoegen.

Tom Willemen: “Het VCDO en het certificaat van UNITAR vormen een mooie waardering voor onze jarenlange inspanningen rond duurzaamheid en geven ons vooral veel goesting en energie om op dat elan verder te gaan en een zo groot mogelijke positieve impact te hebben. Onze ambitie is nu om van SDG Pioneer naar SDG Champion te gaan. Daartoe worden sinds 2021 de nodige stappen gezet.”

De SDG Champion streeft naar echte transitie en draagt met zijn duurzaamheidsbeleid bij aan de systeemverandering die nodig is om de 2030-agenda voor duurzame ontwikkeling te vervullen. De voltooiing van deze SDG Champion-fase duurt meestal 2 tot 3 jaar. “Wij hebben voor het scenario ‘Verduurzaming van het businessmodel aan de hand van de SDG’s’ gekozen”, besluit Tom Willemen.

 

9 June, 2022 - 11:30