/
33

Passerelle aan Antwerps Sportpaleis is klaar voor gebruik

‹ Prev Next ›

De voetgangersbrug aan de Schijnpoortweg in Antwerpen is woensdag officieel geopend. De stalen passerelle zal bezoekers van het Sportpaleis en de Lotto Arena veilig van en naar de parking op Spoor Oost leiden.

Franki Construct startte in het najaar van 2018 met de funderingswerken voor de brug van 180 meter lang en 6 meter breed. Begin dit jaar werden de zes brugdelen op hun plaats getild. Die spectaculaire werken lokten heel wat toeschouwers en waren ruim een dag vroeger dan verwacht klaar.

Vervolgens werd de brug verder afgewerkt en via een trap aangesloten op het bestaande voetpad langs de Schijnpoortweg. Woensdagochtend waren ook die werken helemaal klaar, waardoor de passerelle officieel kon worden geopend.

Bij grote evenementen zullen duizenden mensen gebruik maken van de voetgangersbrug en zo op een comfortabele manier de Noordersingel en de Schijnpoortweg oversteken zonder het verkeer te moeten kruisen. Daardoor zal ook het autoverkeer in de omgeving voortaan vlotter verlopen.

Bekijk de reportage op ATV

 

28 mei, 2020 - 12:30

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.

/
33