/
34

Licht op groen voor bouw VRT-huis

Prev Next

Na de stedenbouwkundige vergunning werd donderdag ook de milieuvergunning toegewezen voor de bouw van het nieuwe gebouw voor de Vlaamse publieke omroep VRT in het toekomstige Mediapark aan de Reyerslaan in Brussel. Het consortium VRT Morgen, waar Willemen Construct deel van uitmaakt, start de werken in november. Die zullen in totaal vier jaar in beslag nemen.

Het 65.000 vierkante meter grote nieuwe VRT-huis komt op de site achter het huidige VRT-gebouw, dat later zal worden afgebroken. In het horizontaal gebouw, met een gelijkvloers met mezzanine en drie bovenliggende verdiepingen, staat samenwerking centraal. Op de ruime werkvloeren is er plaats voor ontmoetingsplekken tussen de VRT-medewerkers van de verschillende afdelingen.

Zowel in als rond het nieuwe VRT-huis is er aandacht voor groen, met vijf binnentuinen en 5.000 vierkante meter groene ruimte. Tot slot is het nieuwe gebouw 100% vrij van fossiele brandstoffen. Er wordt gebruik gemaakt van een goed isolerende gebouwenschil, waardoor de nood aan verwarming geminimaliseerd wordt. Aardgas of stookolie worden niet meer gebruikt, het gebouw wordt volledig verwarmd met behulp van geothermie en zonnepanelen.

Frederik Delaplace, CEO VRT: "Het nieuwe VRT-huis wordt het sluitstuk van het innovatietraject dat we met de Vlaamse publieke omroep aan het lopen zijn. Over enkele jaren staat er op die manier een heel nieuwe VRT: een moderne publieke omroep in een fris en open gebouw dat samenwerken, innoveren en verbinden stimuleert."

VRT Morgen

Willemen Construct gaat de opdracht aan samen met collega-aannemer Jan De Nul Group, bouwtechnologiegroep EEG, architectenbureaus OFFICE Kersten Geers, David Van Severen, Jaspers-Eyers Architects en Bureau Bas Smets, ingenieursbureaus Tractebel en CES en bouwer van tv- en radiostudio's Ideal Acoustics. Onder de naam ‘VRT Morgen’ worden de krachten gebundeld om samen het nieuwe VRT-huis te realiseren.

Lees het volledige persbericht.

Lees ook ‘Willemen Construct bouwt mee aan nieuw VRT-huis’ (21/06/2021)
 

21 Septembre, 2022 - 11:00

Willemen Construct est née le 1er juillet 2018 de la fusion entre Willemen General Contractor et le département construction de Kumpen.

/
34