Willemen Groep grote winnaar op FIDIC Contracts Awards

Prev Next

Willemen Groep is dinsdagavond op de uitreiking van de allereerste FIDIC Contracts Awards in Londen stevig in de prijzen gevallen. Er kwamen maar liefst twee awards onze richting uit: ‘Project of the Year’ en ‘Contractor of the Year’.

De ‘Project of the Year’ award ging naar APM Terminals MedPort Tangier, één van de meest geavanceerde containerterminals ter wereld, die we afgelopen lente opleverden in de haven van Tanger (Marokko). Twaalf van op afstand bestuurbare ship-to-shore kranen – de grootste ter wereld – staan er in voor het snel, efficiënt en veilig laden en lossen van schepen met minstens 22.000 containers aan boord. “Dit project werd gerealiseerd volgens de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen en naar de contractvoorwaarden uit het FIDIC Red Book. De terminal werd bovendien binnen tijd en budget opgeleverd én met voortreffelijke veiligheidscijfers”, motiveerde de jury haar keuze. Bekijk HIER de timelapse video van de bouw van de terminal. 

Willemen Groep mocht diezelfde avond nog een tweede keer het podium op om de award van ‘Contractor of the Year’ in ontvangst te nemen. De jury loofde de proactieve en probleemoplossende aanpak die onze groep aan de dag legt tijdens contacten met klanten en opdrachtgevers. Ook de manier waarop onze groep gebruik maakt van FIDIC-contracten en het belang dat we hechten aan de FIDIC-principes van samenwerking, viel in de smaak.

Tijdens het evenement werden in totaal 7 awards uitgereikt. Willemen Groep was het enige bedrijf dat twee prijzen in ontvangst mocht nemen. Sowieso een uitzonderlijke prestatie en al zeker als nieuwkomer binnen de wereld van FIDIC. “Met dit nieuwe initiatief willen we de zichtbaarheid van FIDIC-contracten en van diegenen die ze gebruiken, vergroten. De awards zijn een beloning voor de beste praktijkvoorbeelden”, klinkt het bij FIDIC.

FIDIC - International Federation of Consulting Engineers stelt sinds 1957 contracten ter beschikking die door werkgevers in de internationale bouwsector worden gebruikt. De organisatie is gevestigd in het Zwitserse Genève en telt leden in 104 landen.

www.fidic.org

 

5 december, 2019 - 09:15

WILLEMEN GROEP hecht veel belang aan een goede service en klanttevredenheid. Daarom kunnen onze klanten beroep doen op W-CARE.

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.

logo Sanitechniek

Sanitechniek PVBA werd opgericht in 1984 en na de uitbreiding van onze activiteiten werd in 1987 Sanitechniek NV opgericht. Sinds 1999 behoort Sanitechniek tot de Willemen Groep, de grootste familiale bouwonderneming van België. Ons team bestaat uit 50 gemotiveerde medewerkers.

Willemen Real Estate is de afdeling projectontwikkeling binnen de Willemen Groep.

Franki behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep en is gespecialiseerd in de bouw en renovatie van gebouwen en in de burgerlijke bouwkunde.

Cosimco is gespecialiseerd in huisvesting voor bedrijven, utiliteitsbouw en collectieve huisvesting en behoort sinds 2005 tot de Willemen Groep.

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.